05 mars, 2009

Migrän

Vissa av er kanske minns att jag drabbades av ett konstigt migränanfall i slutet av min graviditet som verkade mer som en stroke?!! I gàr hände det igen.

Satt och àt med Julian när allt plötsligt börjades känna lite suddigt. Började se lite blixtrar och ringde Steff. Den här gàngen kom huvudvärken smygande ganska snabbt. Precis som förra gàngen kunde jag inte läsa längre. Fick vinkla huvudet àt olika hàll för att kunna läsa vad det stod pà internet. 

När jag làg i sängen började handen, munnen och tungan domna av, precis som förra gàngen och jag fick svàrt att prata. Senare skulle jag skriva ett sms till en kompis. Det slutade med att jag fick ropa pà Steff. Hur jag än försökte kunde jag inte skriva en enkel mening. Det blev helt rapakalja. Vi fick oss bàda ett skratt när han försökte läsa vad jag hade skrivit. Det är riktigt läskigt när inte hjärnan fungerar som den ska. När jag sedan skulle säga vad han skulle skriva hade jag svàrt att formulera orden. Ex. huvudvärk blev huvärkt. Försökte igen... huvutdärk! TYP!!!

Var lite orolig eftersom jag vet att symptomen pà stroke är väldigt liknande men eftersom symptomen nu var exakt likadana som sist o läkaren dà sa att det var migrän litade jag pà det o försökte sova. Tror det tog 3 timmar i sängen innan jag kunde somna fràn huvudvärken o min bortdomnade mun... usch!

Idag dunkar det lite svagt i bakhuvudet! That`s it! Sà ingen stroke;)!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men fy vad otäckt! Jag hade blivit jätterädd. Vilken tur att du kunde få dit Steff. Det måste ju bli ännu mer skrämmande att vara ensam med sitt barn när man inser att man inte fungerar som man ska.

Marion sa...

Det låter verkligen otäkt när du sätter ord på det som händer. Men det är precis så jag också får. Tack och lov inte så ofta längre och har hittat bra medicin så att jag ändå kan jobba och vara uppe. Hoppas du slipper den där migränen i fortsättningen!
Kram

Anonym sa...

Usch, riktigt otäckt!

ses snart

Kram Dalkullan

Vonkis sa...

HUvvaligen, skönt ändå att du vet vad det är när det händer nu.

skoggie sa...

Skönt att det gick över, men tycker ändå att du ska be om en remiss till en specialist nästa gång du går till läkaren. Bara för att ha lite svart på vitt att det verkligen är migrän. Lova mig det?! Kram