18 juni, 2008

Nu blev det natten...

... ordagrant! Inga ord behövs... Hejdà Basel... Hej dà Sverige! Nya, unga, talanger sökes...

17 juni, 2008

Sà trött

Jag är sààà trött nu, efter 5 dagar med besök och lite sömn. De flesta dagar var vi 6 vuxna och tvà smà barn i vàr lilla lägenhet:)! Snart kommer de nya gästerna! Det blir bara roligt! Förmodligen fàr jag sova igen mig i natt... Orkar nästan inte hàlla mina ögon öppna. Vädret är fortfarande skit men i morgon kommer värmen... det ska bli 26 grader pà torsdag och ännu varmare till helgen! Det är pà tiden!!!! Kanske blir jag pà bättre humör dà... känner mig djupt nere i en svacka nu, är nog tröttheten till stor del!

Om Sverige vinner i morgon lär temperaturen höjas...dà blir kvartsfinalen i Schweiz pà lördag. Màste dit isf, vara utanför o känna stämningen... även om vi inte har en chans mot HOLLAND som ni vet att jag tidigt tippade i final!

10 juni, 2008

Hett...

Det är sàààà varmt här och det känns som att det är àska i luften... hoppas vàra sittplatser är under tak...

Sà vad tror ni om ikväll nu dà?

Jag hittade inga fina tröjor:( Nu fàr jag nöja mig med ett blà-gult band i hàret och en màlad flagga pà ena kinden... självklart en grekisk;)

Shit!

Hm, redan innan EM började började jag säga till folk att jag tror Holland tar sig till final, det är min känsla. Ok, nu vet jag att vissa skrattar (Miyalas känsla är lika dàlig som...) men jag kan känna skillnad mellan mina olika känslor... det här var en riktig känsla... En sàdan slags känsla som jag kunde fà strax innan Pillan föll i slalombacken och halva skolan ville döda mig efteràt...

Hur som helst sà sa Steff att jag borde satsa lite om jag känner sà, att Holland i en final skulle ge ganska mkt tillbaka... Ok dom är bra men inga favoriter. Senast igàr kväll funderade jag pà att gà och satsa men visste inte hur man gjorde sà det blev inte av...

Vad händer dà? Jo Holland spöar skiten ur en av favoriterna, Italien, med 3-0! Shit!

Även om jag skulle satsa nu skulle det inte vara lika bra "àterbäring"... jaja, bara att ha sagt det innan EM började är väl värt ngt i sig... Kanske fàr tillbaka min "känningstatus"... Men, ok, vi är inte där än... Kanske fàr jag äta upp det här... MEN jag tror inte det!

Dagen D

Idag smäller det! Jag har satt pà lillen hans Sverigeutstyrsel men samtidigt insett att jag inte har ngt att sätta pà mig. Julian, som för övrigt ser väääldigt svensk ut i sin blonda kalufs, är den enda som visar att jag är svensk. Hm... kan ju inte ha med mig honom vart jag än ska;)!

Nu ska jag iväg och leta ngt som visar att jag är svensk. Ska träffa Emma pà stan om ett par timmar och leta... funderar pà att màla svenska flaggan pà ena kinden! I kväll ska jag, Emma och hennes kille Lorenz till Fanzone och se matchen. Fanzone är ett ställe där 45 000 kan se matchen pà "tv". Vi har bokat sittplatser och det var nästan fullt!

HEJA SVERIGE!

Vilken duktig mamma jag är;)

Eftersom barnmat i Schweiz kostar ca 18 kr/burken och utbudet är näst intill noll har jag sedan första början gjort merparten av Julians mat själv! I gàr kväll, efter att ha insett att det är helt tomt pà mat, tog jag priset. Med undantag fràn en halvtimmes matpaus stod jag i köket mellan 18:00-22:30. Dà hade jag gjort 26 barnmatsburkar, 13 olika variationer... màste säga att den blir allt godare och mer variationsrik med tiden... Klappar mig pà axeln: duktig- men trött- Miyala!

07 juni, 2008

Zlatan, zlatan... här kommer vi!

Jag har en vän här som är (det minsta man kan kalla det) Zlatantokig! (Sà länge han inte öppnar munnen;)!)

Nu har vi bestämt oss för en Roadtrip! Om man bor i landet som arrangerar mästerskapet ska man väl ändà, svensk som man är, utnyttja detta. Eftersom Sverige tyvärr spelar i Österrike kan vi ju inte se dem live under matcher, men nu har vi lösningen. Vi ska invadera deras träning i Lugano, där de bor! (i södra Schweiz)! Pà onsdag har de sin sista öppna träning och dà kommer vi till deras stora glädje.

Hoppas bara att vàr roadtrip inte förstörs av skrrrrrriiiiiik fràn lille gubben. Han tycker nog inte att det är lika kul att àka bil i timmar...

Hm... men den som väntar pà ngt gott;)

Nu börjas det!

Sà är EM äntligen igàng... allt är uppsatt, folket har anlänt, första matchen är igàng... MEN vädret är SKIT! Jag hoppas o önskar att det beror pà att det fina vädret väntar tills besöket fràn Sverige kommer... men det ser mörkt ut! SKIT!

Ett annat skit är att Schweiz bästa spelare just blev skadad, lider med Steff! EM-premiär i hemlandet och största hoppet gàr gràtandes av planen! Stackars FREI!

MEN det behöver ju inte vara nàgot negativt! Mànga gànger kliver ju nya blivande stjärnskott fram när andra tvingas kliva av... och vad är ett bättre tillfälle för genombrott än stora mästerskap, och motivationen är väl knappast större än nu!