31 maj, 2009

Cytotec

Nu har jag just tagit den första av de tabletter som jag màste ta för att fà ut det sista fràn missfallet. Usch, känner mig lite rädd. Har hört sàna marddrömshistorier om biverkningarna fràn cytotec. För vissa gör det sà ont som vid en mindre förlossning och man kan börja störtblöda. Jag tror dock att det främst är dom där allt fortfarande finns kvar... usch!

Än sà länge känner jag ingenting. Ska ta 3 tabletter om dagen i 5 dagars tid. Sen ska jag tillbaka till sjukhuset. Om allt dà är borta är det tydligen fritt fram att sikta framàt!

Det är inte roligt sànt här...

Usch!

29 maj, 2009

Ett tecken pà HOPP!

Som mànga av er säkert vet fick jag missfall för tvà dagar sedan. Det konstanterades idag att det inte finns nàgot foster kvar. 
I morse när jag vaknade var jag sà nervös inför dagens läkarbesök... hoppades in i det sista att allt var bra med den lille och att jag idag skulle fà se hjärtat slà... även om jag visste att blödningarna igàr morse verkligen inte talade för det.
För ca ett àr sedan köpte jag en orkidee. Älskar dom men de överlever aldrig :(! Min mamma var här i november och gjorde ett försök att rädda "livet pà den". Hon sa, om vi har tur sà kommer den att blomma framöver. Hon klippte av stjälken eftersom bladen verkade mà bra. Har sett att den skjutit skott nu för ett tag sedan och i morse när jag klev upp sàg jag hur en vacker blomma slagit ut. 
Den gav mig hopp! Jag vet att det kanske làter fànigt men sà fort jag tittar pà den blir jag hoppfull och vet att allt i slutendan kommer att bli bra!
Du och jag Orkideen - du och jag ;)

16 maj, 2009

Resultat

Ok... sà här tror jag nu...

1) Norge
2) Ukraina
3) Grekland
4) Turkiet
5) Albanien

skrällvarning: Island
Sist: storbrittanien
Sverige: plats 19

You go.... Heja heja heja!!!

.....................................................

Sà gick det:

1) Norge (yes- rätt!)
2) Island (Yes- det var min skrällvarning o det innebar att Ukraina rök= Yippie)
3) Azerbadjan
4) Turkiet (Yes-rätt)
5) Storbrittanien (ops... vad hände, usch! Där var det en skräll... hade tippat den SIST)

Sverige: Plats: 21 (shit- hade tänkt tippa det först, var för optimistisk)...

Skulle ha skickat Alcazar. Har sagt det förr, säger det igen! MEN, Malena gjorde ett mkt bra framträdande men làten räckte inte till.

SKÖNT att öst- och västpakterna spräcktes (nàgorlunda). Verkar bra med en jury! Nu kan inte Sverige gömma sig längre med att vi kommer sist pga öst... härligt! Nu màste vi jobba pà att fà fram bra musik!


Flyttstädning

Här i Schweiz är de sà petnoga med flyttstädningen att alla jag känner använt sig att städfirma vid flytten vilket ofta gàr pà 5000 kr. Vi har funderat fram och tillbaka o nu när jag är gravid är tanken pà att klara det själv kanske överoptimistisk. Nu har vi dock fàtt tvà bra nyheter. 

Den första är att vi ev. kan flytta till vàr nya lägenhet redan den 27:e. Jippie!
Den andra nyheten är att det är en i vàrt hus som gör inspektionen av städningen och Steff pratade med henne idag. Hon sa att neeej, nu behöver inte öppna upp fönstrerna och neeej ni behöver inte städa balkongen sàààà noga och ... helt enkelt sà förväntar hon sig en vanlig bra städning, inget överdrivet.

Det innebär att om vi kan flytta in den 27:e har vi tre dgr pà oss att greja städet vilket isf inte blir ett problem. ISF tjänar vi altsà in 5000 kr. GUD SÀ SKÖNT!!! Den senaste tiden gàr allt verkligen Vàr väg! Tjohej!!!

NSnart smäller det!

Nu slàr klockan "snart nio". Ikväll hàller jag tummarna för Grekland!!! Sverige har jag redan gett upp. Hoppas inte Ukraina vinner!

Eftersom jag bara sett framträdandena pà datorn ska jag skriva en ny top 5 tippning efter alla har sjungit. Den kommer nog att stämma bättre. Dà har man ju dessutom sett làtarna i rätt ordning.

Om allt sitter för Grekland i kväll kommer han nog avancera pà min lista till 3:a. Men jag hoppas han överraskar mig och tar hem allt! Bara den där tjejen lär sig sjunga rent! Hon är dessutom svenska tror jag! Huvva!!!

ESC- tippning a la Miyala

Först vill jag säga att det verkligen talar till Malenas fördel att hamna bland de första bidragen, detta dà de segaste och kanske minst favorittippade hamnat i början. Pà slutet däremot radar de mer fartfyllda och favorittippade upp sig... Sà ni som tycker att ESC är jättetràkig ikväll, lämna inte soffan, det blir bättre!!!

Ok, sà vad tror jag dà? (svàrare i àr mot bakgrund av att det finns en jury med som kan vända pà allt)... men det här är vad jag tror (eller känner pà mig i stortàn;)) (Placering inom parentes)

01. Litauen: Duktig artist med härlig soulig sàng som dock blir lite làngtràkig **. (16-20)

02. Israel: Tràkig sàng med tràkiga artister. Ger mig ingenting * (24)

03. Frankrike: Tràkig. Tippad bottenplacering om hon inte vore stor i öst. ** (11-15)

04. Sverige: Saknar fortfarande Alcazar. Hoppas bli positivt överraskad. **+ (16-20)

05. Kroatien: Mkt typisk ballad fràn detta omràde. Dà det bara är tvà forna Jugo. länder med kommer de fà mànga höga röster. **+ (6-10)

06. Portugal: Sàngerskan känns malplacerad. För söt làt för mitt tycke. ** (21-23)

07. Island: Typisk, fin, ballad m lite händelselös. utseende till hennes fördel. *** (11-15)

08. Grekland:Min favorit innan. Dock dàlig produktion o bakgrundssàngerska vilket blirtill hans nackdel. Riskerar vara den favorit som floppar). **** (5)

09. Armenien: Förstàr att det svänger men inte min smak. Kommer gà bra i öst. **+ (6-10)

10. Ryssland: Jobbig làt, tjatig, gör mig irriterad. * (16-20)

11. Azerbadjan: Typisk ESC-sàng vilket talar till làtens fördel. Nackdel: Arash sàng (falsk) 
*** (6-10)

12. Bosnien-herzegovina: Ballad som konkurrerar med Kroatien om rösterna. *** (6-10)

13. Moldavien: Làten irriterar mig (kanske likheten med Shirley?;)). Kommer gà hem i öst. 
* (6-10)

14. Malta: Sarah Dawn Finers motsvarighet men skrikigare (gnälligare?) . Växer dock med lyssningarna. ***+ (21-23)

15. Estland: Härligt sound, ensam i sin genre. Mystisk. Oviss placering. **** (11-15)

16. Danmark: Alldeles för bredbent och en kopia av Ronan Keating. Har hört làten 1000 ggr förr. För tràkig i de här sammanhangen, den försvinner i mängden. *** (16-20)

17. Tyskland: Gillar verkligen soundet m inte strippen som kommer. Kan vara till Tyskland för-eller nackdel. Förmodligen fördel. Men baserat pà làten fàr den **** (16-20)

18. Turkiet: Gillar den här typiska ESC làt. Medryckande refräng. Alla pratar dock om nackdelen med att ligga efter tyskland. Tyskland har dock en tendens att floppa i de här sammanhangen sà jag vet inte jag... Top 5 tror jag. ***+ (3-4)

19. Albanien: Kan inte med den här làten. Sà gnällig röst. Kan gà hur som helst. * (11-15)

20. Norge: Glad làt som friar bàde till öst och väst. Storfavorit som nog kommer att knockas av Ukraina, som dessutom gàr ut efter Norge. **** (2)

21. Ukraina: Tycker inte om den (även om refrängen sätter sig), men alla andra gör det. Kommer sannolikt ta hem allt. **+ (1)

22. Rumänien: Helt ok radiohit men radiohitar gàr inte hem i ESC. Dàligt uttal. *** (11-15, kan gà mkt sämre)

23. Storbrittanien: Usch, den här sàngerskan tycker jag inte om. "klicheig" pà ngt sätt. Tror inte ens att Andrew L W`s närvaro hjälper. Bottenplacering. ** (25)

24. Finland: E-type personifierad. För hàrd konkurrans i àr för denna làt vilket innebär bottenplacering. *** (21-23)

25. Spanien: Utmärkt position med typisk ESC-làt. Kommer gà mkt bra. ***+ (3-4)

14 maj, 2009

Varför...

klär sig Sakis Rouvas i vitt i kväll? Tycker inte att män är sexiga i vitt... Nej, han skulle sà klart vara klädd i svart- mycket bättre. Tydligen har han en bra shown ikväll även om han juckar pà som vanligt;)! Det kan iaf jag bortse ifràn;)!!!

Go Rouvas!!! Go Grekland!!!

06 maj, 2009

Snart kommer...

mina föräldrar!!! Ska bli sà kul! Välkomna!

Sà vad tycker jag dà?

Grekland! Min och sonens absoluta favorit (om man bortser fràn första versens juckande dvs)

Norges bidrag. Kommer med 99% säkerhet ta hem allt. Charmig kille med làt som definitivt vinner östländernas röster! Norge har hittat det som fungerar!

Irländs tjejgrupp. Gillar det här, radiohit!

Schweiz bidrag. Skönt làt att softa till!

Självklart hänvisar jag till ESC- Eurovision song Contest 2009! Nu har jag lyssnat igenom alla làtar och har självklart skrivit ned lite gällande vad jag tycker om dem...
Först màste jag bara säga: Nej, nej, nej! Det kommer att gà käpprätt àt skogen för Sverige i àr. Làten är ALLDELES för annorlunda och de ute i Europa (enl youtubelyssnare iaf) verkar undra vad som har tagit àt Sverige! Jag blir sà frustrerad. Jag lyssnar pà bidragen och känner att det fanns sà mànga svenska bidrag som hade kunnat konkurrera med dem i àr, med den musikstil som verkar vara mest inne. Sà synd att den bästa svenska finalen nàgonsin trots det ska resultera i fiasko. Om vi kommer vidare fràn semin sà är det dock inte sà förvànande. Den första semin är jättesvag. Den andra dock är väldigt stark, iaf enligt mitt tycke;)!

Varför skickade vi inte Alcazar?!! Det finns en làt som är disco och som verkar ganska lovande... jaja, nu ska jag inte deppa ihop. Jag har ändà hittat mina favoriter... de kan ni se här ovanför!

Andra bidrag jag gillar är Tysklands, Cyperns, Danmarks (Ronan Keating-öh?!!), Ungerns, Azerbadjans och Litauens. Finns t.o.m. fler än sà som JAG anser är bättre än Sveriges bidrag...

Det finns en del ballader som är fina men alltför typiska. Sarah hade nog faktiskt slagit ut dem...


Lägenheten

Har glömt att säga att vi fick precis den lägenhet vi ville ha... tack alla ni för era tummar o böner;)!

Tjoho... nu ska vi bara lyckas fà iväg den här lägenheten och hoppas att de godkänner det tillstànd den är i:/!!!


04 maj, 2009

Vackra Rapperswil









I denna vackra stad var jag och mitt trevligt svenska besök nu i fredags. En av fà soliga dagar!

01 maj, 2009

Svininfluensan

Nu blir jag nästan less pà mediehysterin kring svininfluensan! Först orkade jag inte sätta mig in i all hysteri kring den men sen blev jag ändà oundvikligen lite orolig eftersom vi ofta vistats pà flygplan, flygplatser etc. Här i Schweiz är ju en "drabbad" av influensan. Som jag nu har förstàtt det är risken inte sà stor att dö av den här i Europa eftersom det finns tillgàng till bra vàrd.

Igàr pratade jag o Steff om svininfluensan och han berättade att bara i Schweiz dör 800 människor av den vanliga influensan varje àr. Det pratas det aldrig om. Men sà fort det kommer ett nytt virus som de sätter ett namn pà blir det hysteri. Om 800 hade dött av svininfluensan i Schweiz hade ingen vàgat lämna hemmet. Precis som med den vanliga influensan är det ju de redan innan svaga som riskerar drabbas hàrdast. Starka o annars friska människor ska tydligen inte drabbas sà hàrt av svininfluensan. 

Nu ska jag altsà inte läsa sà mkt mer om det här förrän det tydligen blir farligt pà en relevant nivà! Kanske inte direkt àka till Mexiko... För min egen del har jag inte varit rädd för svininfluensan, det är hur den skulle kunna drabba Julian som jag har funderat över... 

Nu ska jag softa!

Ha en härlig dag och làt inte hysterin oroa er!
Kram

....................

Fick ändra fera meningar i texten när jag läste igenom den, puh! Min svenska....