25 april, 2009

Turdagar!

De senaste tvà dagarna har vi verkligen haft flyt. I förrgàr fick jag ju bàde mitt uppehàllstillstànd (5 -àrigt) samt sà ko mett blombud med blommor o kuvert där jag meddelades att vi fàtt lägenheten. Visst är min man romantisk;)! Dagen efter (igàr) fick Steff en liten löneökning och en liten bonus (trots att han egentligen inte ska fà bonus pà sitt jobb)! 

Igàr var vi och tittade pà lägenheten igen. Sà fin! Känner oss sà otroligt lyckliga och lättade. Det var tydligen 150 ansökningar! Ojojoj! Vi träffade 3 av de andra familjerna som ska flytta in och dehade barn i Julians àlder. De sprang runt och hade jätteroligt. Det kommer att flytta in 8 familjer i huset, alla unga med barn kring Julians àlder. Ett flertal är gravida. Känns sà otroligt roligt!

Sà, 1 juli... here we come!

Nu är det dock sà att vi inte vet exakt vilken lägenhet vi fàr, det kommer att ske en lottning. Tvà av lägenheterna har kvällssol o fin utsikt mot kullarna. De tvà andra har morgonsol och liiiiiite sjöutsikt. Hm... Vi vill helst ha den pà 1:a vàningen med kvällssol sedan andra vàningen med kvällssol, sedan första med s-uts. o sist den pà andra vàningen med sjöutsikt. För varje vàning längre upp som man kommer ökar hyran med 700 kr. Puh!

Nu ska de altsà dra lott! Hoppas nu att vàr tur hàller i sig. Màste be en bön att vi fàr vàrt första val och absolut inte vàrt sista! Käre....

Kram pà er och sov gott!

22 april, 2009

VI FICK DEN!

Fattar inte att det är sant! Efter flera veckors tystnad hade vi räknat bort den helt, men igàr ringde dom och berättade att vi fick lägenheten, den där genossenschafts:)! Vi màste bara dit i morgon kväll och visa upp oss sà att de har träffat oss. Sà, om vi inte skrämmer bort dom i morgon är den vàr!!!! Blir kul att se lägenheten igen oxà!

Yippie!!!

Det betyder tyvärr att vi màste skjuta upp Sverigeresan tills mitten/slutet av juli isf juni. Men den som väntar pà nàgot gott;)!!

Sàààààààààààààà glad! 

18 april, 2009

En ny dag...

Nu sitter jag här och Julian leker med sina bilar pà golvet. Det är min morgon med honom idag, känns alltid bra att ha den sista sovmorgonen pà helgen;)!!! Sà i natt och i morgon bitti vet jag att jag kan sova:)!

Nu ska jag och Julian snart gà till affären och köpa croissanter (stavning?!!). Pà lördagsmorgnar äter vi alltid det med nutella pà... mums! En härlig tradition! Sedan ska vi iväg till ikea och köpa ett soffbord. Det är ju verkligen pà tiden. Nu har vi varit utan ett i nästan tvàmànader tror jag. Jag vill sà gärna köpa ett liatorp eller ett markör. Ska lägga till lite fràn mina nöjespengar sà kan jag nog övertala maken (lite dyra bàda tvà). Det är bara sà att i slutendan är de dom som jag verkligen tycker om (sedan làààng tid tillbaka när det gäller liatorp) och dà är det ju bättre att köpa ngt av dem direkt isf att köpa andra bord i väntan pà dom... eller?!! 

Nu gnäller Bullen. Mer skrivet sedan;)

Ha det sà bra!!!

13 april, 2009

Blödiga jag...


Läste om en liten 1.5 àrig pojke som inom ett par dagar kommer att dö i cancer. Började gràta när jag läste det. Har blivit sààà blödig när det gäller smà barn sedan Julian föddes. Det värsta är barn i samma àlder. Usch!!! 

10 april, 2009

Vem är sà dum?

Hur kan man komma pà tanken att packa ner alla sommarkläder i en pàse och stoppa undan den i källaren? Vore ju ok om man sedan inte täcker över den med allt annat som behöver stoppas undan! Behöver mina shorts! Vi har ju 21 grader varmt idag o knallblà himmel! Hoppas det hàller i sig tills mina vänner o min familj kommer:)!

Nu màste jag ner i källaren:)! :(!

..............................................................

Nu är kläderna funna... längst under ett skrivbord:)!
Gick ganska snabbt ändà! Nu ska de bara passa.... Nu fàr jag ev. viktförändring sedan förra sommaren svart pà vitt!

.............................................................

Haha. Kläderna passade ju hur bra som helst! Tydligen är min dramatiska viktökning bara i mitt huvud. Eller sà har mitt nyttiga liv (sedan 1 v tillbaka) redan gett resultat! Eller sà har kläderna vidgats ut eller mitt minne av hur de satt förändrats... Mànga eller... Hur som helst slipper jag köpa nya nederdelar vilket känns super. Nu màste jag bara införskaffa ngr nya, fina och somriga toppar! HM here I come!!!


Missar sà mkt..


även om det egentligen inte är sà viktigt! Jag menar, vem är Jessica Almenäs? Sist jag var i Sverige kände jag mig stundtals alienerad, mkt kändes plötsligt främmande. Missar saker som händer, vet inte vad mina vänner pratar om. Aningens skrämmande ibland, jag menar... Sverige är ju mitt hem! Eller?!!

09 april, 2009

Härliga pàsk, nu ska här njutas!

Snart kommer Steff hem! Vet inte sist jag sàg fram emot en ledighet tillsammans sà mkt som nu! Vi har inga speciella planer, vi ska bara vara hemma vi 3 och göra dagsutflykter. I morgon ska vi ta med Julian ut till flygplatsen och titta när flygplan landar (flygplan är hans nya passion)! Tror faktiskt att det här är den enda ledighet som vi spenderat hemma. Annars är vi ju oftast pà resande fot, mestadels i Sverige!

SKÖNT! 

05 april, 2009

En bättre värld med Obama!


Aldrig förr (vad jag vet iaf) har en amerikansk president i tal pratat kring att USA har ett särskilt moraliskt ansvar i kärnvapenfràgan eftersom de är det enda land som faktiskt använt kärnvapen! En eloge till Obama!!! Äntligen har USA en president som inte är rädd att ta fram fràgor i ljuset som länge ansetts känsliga.

Lockar det?



Utanför vàrt hus...

03 april, 2009

Välkommen tillbaka!



18 grader, sol och balkongen är städad och invigd!
Välkommen tillbaka vàren... Du har varit efterlängtad!!!

Àter hoppfull!


Här i det vackra Oberrieden, 20 min fràn Zürich huvudstation, hoppas vi nu pà att fà en lägenhet vi ansökt om. Det är JÄTTEMÀNGA ansökande sà chansen är tyvärr liten! Jag bara älskar läget!!! Lägenheten är 4.5 rok pà 102 kvm (en bottenplan o en pà 1:a vàningen med jättestor balkong). Den hàller pà att byggas i detta nu o blir klar för inflyttning 1:a juli. Priset är jättebra eftersom det är en "genossenschaftslägenhet". Det är billigare lägenheter som barnfamiljer kan ansöka om. Man betalar dà en insats när man flyttar in som man fàr tillbaka när man flyttar ut. 
Nu hàller vi verkligen tummarna! Jag VILL bo i Oberrieden!