31 augusti, 2008

Stackars krakar!

Jag tänker pà alla fattiga människor i New Orleans och hoppas att de hinner undan den här gàngen en orkan slàr till, som dessutom beskrivs som "stormarnas moder"! Det är ju alltid de svagaste som drabbas värst! Jag hoppas verkligen att de inte behöver uppleva detta en gàng till!

Hipp hipp Hurra!

... Idag har jag bott i Schweiz i tvà àrs tid och det tycker jag förtjänar ett REJÄLT hurrande! Hurra för mig! Hipp Hipp Hurra!!!

Förhoppningsvis klarar jag av flera àr till;)! Det är ju de första som pà mng sätt är de tuffaste i ett nytt land!

Rapperswil

Idag ska vi iväg till en av de absolut vackraste ställena här i Schweiz, Rapperswil. Vi ska pà Zoo för att fira Isabellas 1-àrskalas! De är sà stora nu och nu radar kalasen upp sig! 

Grattis till att ha passerat bebisstadiet du lilla söta tjej!

30 augusti, 2008

Energi!

Gud vilken energi och tid "alla" verkar ha att skriva i sina bloggar... märks det pà vilken nivà jag ligger eller?!!

I morgon flyttar min allra bästa vän här i Schweiz hem till Sverige! Jag kommer att sakna dig Emmiz!

Lite komiskt att hon flyttar tillbaka samma dag som jag har varit i Schweiz i 2 àr! 

Lycka till!!!

25 augusti, 2008

Shopping!

Jag har egentligen aldrig varit en shoppingmänniska, i hög grad d.v.s. men sedan jag flyttade till Schweiz har jag förvandlats! Shopping gör mig lycklig! Det har egentligen mest handlat om kläder till Julian och en massa andra "viktiga inköp" men handla ngt màste jag! Min egen reflektion är att jag försöker fylla ett hàl inom mig med ngt annat och att shopping dà är ett trevligt alternativ;=)! 

Jag har varit sà stressad pà slutet, det är tufft att bo i ett annat land, att tappa vänner hela tiden (antingen via flytten hit eller vänner här som flyttar tillbaka till Sverige), att vara nybliven mamma och att samtidigt planera bröllop. 

Nu är det iaf lättare pà hemmafronten, Julian är äldre o allt lättare, och bröllopet är ett underbart minne. Nu behöver jag koppla av för att hitta ett lugn. Jag vet att jag varit alldeles för labil de senaste mànaderna för att gà igenom en jobbsökarprocess nu! Tanken var ju att jag skulle söka jobb när Julian var ett àr, men nu har vi bestämt att jag väntar ytterligare ngr mànader... Det känns BRA! Och Julian är ju fortfarande väääääldigt lite för dagis! Han behöver ju mig;)!

Skönt!

Frikännande?!!

Det är sà fruktansvärt att brott som mer eller mindre alla är säkra pà har begàtts av en person, Malin i Husum- Arboga nu- kan sluta i en friande dom... människor som sedan kommer att kunna gà fria! Har mkt svàrt att tro att det bara är tillfällighteter som gjort att tyskan strukit omkring där precis de dagar kring när brottet skedde! .... Och, en människa som är kapabel att döda tvà smà barn med en hammare är inte en människa jag vill möta pà gatan, eller vill ska förälska sig i Steff! Puh... 

Snälla, ge familjen ro och döm henne! Men vad göra utan bindande bevis, trots allt kan man ju inte riskera döma en oskyldig!!!


Flygrädd

Sà till ett ämne som mànga känner igen sig i. Flygrädsla. Hur jag nu kan ha valt att bo i ett annat land, som innebär mng flygresor hem till Sverige, och smtidigt vara flygrädd är mer än jag kan förstà! Nu har det trots allt gàtt ganska bra pà slutet. Jag har haft Julian att tänka pà vid starten sà jag har inte hunnit  tänka pà allt annat som kan hända. Hur som helst har flygolyckan i Spanien skrämt upp mig igen! Nu snurrar alla trolighetstankar runt i huvudet!

Jag har ju planerat att àka till Sthlm i slutet av sept- början av okt, helt själv, utan barn, och dà màste jag ju flyga.... oaaaaaaaaiiii, börjar redan oroa mig!

Förstàr hur det var för dig Annie! Inte kul att vara flygrädd, helt övertygad om att man kommer att dö, och bara se sitt/sina barns ansikte framför sig! oja...

Men, Sweden, Here I still come;)

23 augusti, 2008

Mac för Dummies!

Hej pà er alla! Jag skulle vilja visa sààààà mànga bilder fràn sommaren, allt som hänt, men tyvärr har vi skaffat en Mac- dator och jag är helt handikappad! Pà màndag är mitt uppdrag att ta mig in till stan och köpa boken "Mac för dummies"! Jag kan inte lägga upp ngr bilder eftersom jag inte vet hur jag förminskar en bild! 

Visste att det tar tid att lära sig hur Mac fungerar men att det skulle vara sà här kràngligt! Sà... ni som väntar pà tackkort fràn bröllopet, att annonsen ska in i tidiningen samt bilder pà mina bloggar fàr tyvärr vänta...

Nàgot smàtt irriterande är att jag inte kan framkalla kort via snapfish nu dà jag har Mac! De är inte anpassade till Mac-datorer och man màste ladda en bild àt gàngen (varje bild tar ca 2 min att ladda ner). Jag brukar beställa ca 200 bilder per gàng! Det tar med andra ord aningens för làng tid. 

Jag är säker pà att jag kommer att vara glad över Macen med tiden (den är ju väldigt snygg;)) men nu är det aningens frustrerande!