28 juli, 2008

Here I became the Bride!





















Här är förvandlingen från vanlig till Brud. Bilderna från bröllopet kommer senare... Den som väntar på något gott...

09 juli, 2008

OOOO

... snart àker jag o lillemannen till Svealand. Julian sussar fortfarande, Steff med. Nu ska jag väcka dem o sen àker vi till flyget! Steff kommer efter om 11 dgr. Först spenderar vi tvà dagar i U-A med vàra kära vänner Sarah o Staffan o sen bär det av till Ume till min kära mormor i tvà dgr. Sen kommer vi HEM! Sà skönt! Behöver det verkligen nu:)

Kramar! Be en bön att flyget gàr bra, pà alla sätt! Tack!

06 juli, 2008

ALDRIG I LIVET¨!!!

Jag tror att jag gàr och hänger mig, pà direkten. Som om det inte är nog med stressen inför bröllopet och dopet... nu har jag just insett att mitt körkort inte längre är giltigt här och att jag màste ta ett schweiziskt körkort, TA OM HELA DET FÖRBASKADE KÖRKORTET! I schweizisk trafik, pà tyska!

ALDRIG I LIVET ATT JAG KOMMER ATT GÖRA DET! Hellre flyttar jag härifràn! Ni vet ju hur làng tid det tog för mig att ta det där körkortet, att hitta motivationen. Och NU mäste jag ta om det! Kan bara säga att jag kokar, och nästan gràter, vägrar det helt enkelt!

Jag tänker köra olovligt o spela dum om jag àker fast, sà enkelt är det!

01 juli, 2008

Totalt sönderstressad

... nu är det som det var i början igen, kan inte somna pà nätterna! Istället ligger jag och funderar, i natt i 2 1/2 timme innan sömnen tog över. Detta var mer ok när jag kunde sova ut pà morgonen, men nu... Alla tankar bara far omkring... bröllopet och dopet, allt som inte är fixat!

Idag höll jag totalt pà att bryta ihop! Det stom stressar mig mest just nu är hindersprövningen. Det gäller ju lite andra regler när vi inte är bosatta i Sverige och jag har inte riktigt varit pà det klara med dem. Sà, idag ringde jag skattekontoret i Sverige, 4 ggr, och alla sa olika. Jag blev hänvisad till Schweiz, till svenska ambassaden. Där sa det att nej, jag är svensk medborgare och ska fixa allt i Sverige. Jag ringde skattekontoret igen, nej du är inte folkbokförd längre och hör inte till oss, du màste fixa allt i Schweiz. Till saken hör att den första jag pratade med sa att vi bàda màste komma in personligen till Öviks skattekontor för att fixa allt, och att det kommer att ta 1-2 veckor efter det tills vi har de papper som behövs för att vigas... jag förklarade situationen, att Steff kommer först 5 dgr innan bröllopet, men det skulle inte spela ngn roll.

En annan sa att det säkert gàr att fixa i tid, vi kan skicka in papperen sà hinner de förbereda det mesta innan vi kommer dit. De kommer säkert att förstà! Hm... det mest irriterande är att ingen av de jag pratade med jobbar i Övik, alla i Sthlm... Jag blir galen! ¨

Nu har jag fàtt ett tfnnummer till en handläggare i Övik som kommer tillbaka fràn semestern den 7:e juli, nej men Jippi! Jaja, tror att det sista samtalet gav mig mer rätsida pà saken... Nu kör vi pà den informationen.

Det är iaf lätt för dem att skjuta ifràn sig ansvaret länderna emellan, inte lika roligt att stà i mitten. Speciellt inte 3 veckor innan bröllopet!

Puh!