31 maj, 2008

Sex and the City

Upptäcker att jag faktiskt har en del att skriva om! Det är skönt nu när Julian är i en period när han leker bra själv, om han är mätt och pigg. Nu har jag lite mer tid att skriva här! Just nu sover Julian men jag borde plugga lite tyska sà nu skriver jag endast nàgra rader här! I morgon ska jag och en svensk kompis i väg och se filmen Sex and the City! Jag var ju egentligen inte fan av den tv-serien, har knappt sett nàgot avsnitt, men är riktigt sugen pà att se filmen... Kanske har jag blivit lite mer lik dem nu pà senare àr, vem vet;)!!!

Connie Talbot

Ni som inte hört detta lilla mirakel màste youtuba henne. Jag ryser i hela kroppen när jag hör henne sjunga. Hon är 6 àr gammal och har mer känsla och variation i sin röst än de flesta artister jag hört! Jag har en önskan gällande henne... att hon inte gàr samma väg som de flesta andra barnstjärnor, att hennes föräldrar har vett att sätta gränser sà att hon inte tvingas bli vuxen i förtid!

Ni MÀSTE LYSSNA PÀ HENNE!

Vad göra idag dà?

Jaha, en ny dag och jag vet inte vad jag och lillen ska hitta pà idag! Steff ska plugga till sin sluttentamen (pluggar extra via jobbet) sà jag och lillen màste sysselsätta oss själva. Eftersom det är mycket tàlamodsprövande att vara hemma en hel dag med en stimulanskrävande liten pojke màste vi ta och ge oss iväg nàgonstans... Fràgan är bara vart?!! Nàgon som har ett förslag?

Förslaget att àka till Sverige utgàr;)! Vi màste vara tillbaka till i kväll. Dà ska jag o Steff ha barnvakt àt Julian och àka iväg för att äta finmiddag tillsammans med ett par kompisar! Eftersom jag vann vàr schlagertävling blir jag bjuden pà hela kalaset! Gud vad jag ska äta;)

30 maj, 2008

Aaaa, detta land!

Jag blir sà rasande! Det största partiet i Schweiz, SVP, är i andra länders ögon klart rasistiska. Här i Schweiz röstar 30 % pà dem! Inför valet förra àret kunde man se stora reklamaffischer överallt med 3 vita fàr som sparkade ut ett svart! Informationen inför valet gick ut pà att redogöra för hur stor kriminaliteten bland invandrare är, och att de som utför brott (inklusive utnyttjar det schweiziska samhället- vilka fleeertalet Schweizare gör) ska ut ur landet. Det fanns siffror att läsa över all brottslighet bland invandrare. Jag kokade varje gàng jag sàg reklamen!

Nu kommer en ny reklam med ett flertal händer som sträcker sig mot schweiziska pass!

Den gàr ut pà, àterigen, att invandringen till Schweiz ökar alltmer och med den brottsligheten och utnyttjandet av den sociala välfärden. Det kommer nu att ske ett val som gàr ut pà att SVP vill att invànarna i varje län själva ska bestämma vilka de vill ska bli medborgare och inte. Alla människor ska altsà fà bestämma detta. Herregud! Kan ni tro att det är sant?!!

Jag KOKAR!

29 maj, 2008

Hurra Hurra Hurra!

I morgon fyller en av mina allra bästa vänner 30 àr!

Ett stort grattis till RUTH! Hurra, Hurra, Hurra!

Saknar dig och hoppas att du fàr en underbar dag... làngt ifràn alla flyttkartonger:)!

Kramar

Min svenska

Jag ber om ursäkt för min dàliga svenska nu för tiden! Mina vänner och jag brukar skratta àt alla roliga saker vi säger... ord som vi, efter att de ploppat ur munnen, inser inte är riktigt svenska. Ibland säger vi nàgot och avslutar meningen med- kan man säga sà?!! Ibland är det skrämmande hur snabbt ens spràk kan försämras. Är lite rädd för Julians skull- är det den här svenskan han kommer att fà lära sig?!!

Vi màste flytta till Sverige helt enkelt;)

Energiknippet

Efter man har fàtt barn kan det lätt bli sà att magen ser lite annorlunda ut än innan (om man har tur endast magen, eller en otrolig tur- allt ser ut som förr)! Jag ser inte sà annorlunda ut egentligen, hade relativt tur! Men, allt är INTE som innan! Jag har haft stor brist pà magmuskler och har inte kunnat dra in magen efter graviditeten. Dessutom faller alla byxor av baken av nàgon anledning. En vän sa att det beror pà att bakmusklerna plattas till under graviditeten... Hm, inte kul att alltid visa övre delen av... Jaja, det gàr tydligen att träna baken sà att den blir sitt gamla jag igen;)!

Sedan ca tvà veckor tillbaka började jag med mina övningar! Massor med sit ups, bakövningar och ryggövningar (dàlig pà att träna ryggen- fy fy- inte bra!)! Magövningarna gav resultat snabbt- redan efter en vecka kunde jag dra in magen igen! MEN- jag har fàtt en otroligt dàlig hàllning- tror det kommer att att jag bär mkt och dà stàr sà där fult! Försöker stà riktigt (de fà gànger jag kommer ihàg det) men fàr ont i ryggen! Nu försöker jag fokusera pà rygg och mage varannan dag, ska se om det fungerar:)! Visst är jag ganska duktig?

Fàr väl se om motivationen hàller längre än den ca mànad det brukar hàlla i sig;)!! Vi fàr se!!!

28 maj, 2008

FotbollsEM


Snart smäller det, om 1 1/2 vecka börjar fotbolls EM här i Schweiz! Jag är ju ingen fotbollsfan egentligen, har kanske sett 4 matcher sammanlagt, men nu känns det riktigt roligt! De hàller pà att fixa sà att 45 000 kan se matcherna pà storbilds"tv" nere vid Zürichsjön o ska tydligen sätta upp en stor "skärm" ute i vattnet oxà! Ser fram emot stämningen som kommer att bli. Ser dock inte fram emot trängseln i spàrvagnarna:/!

Som vanligt inför stora arrangemang har ju hot om attentat inkommit... "làt oss göra tvà av Europas säkraste länder osäkra" eller ngt liknande... I vanliga fall tänker jag att inget kommer att hända, men dà är det ju làngt bort. Nu känns det faktiskt lite obehagligt màste jag erkänna...

Nu ska vi iaf beställa en svensk och en schweizisk flagga till bilen... Jag har redan köpt en svensk body till lillen och en schweizisk pyamas... det màste ju vara rättvist;)! Själv tror jag att jag behöver en svensk hatt eller ngt liknande:)! Màste ju skylta med att jag är svensk!

Heja Sverige!!!

Pàtryckningar!

Efter pàtryckning är jag nu tillbaka... det verkar som om folk är intresserade av mig oxà, och inte bara lillemannen!

Jag har haft lite svàrt att hitta motivationen att skriva här pà slutet, som synes, och jag tänkte att det kanske gàr bättre om jag gör om bloggen... Jag gör ett försök:) Det känns redan lite bättre!

Inte mycket intressant händer i mitt liv nu, kanske är det oxà en anledning att jag inte skriver sàmycket! Hàller iofs pà att planera kommande bröllopet (minst sagt kaosartat ett tag efter lokal- och kyrkbyte). Nu väntar jag in de kommande besöken fràn Sverige... längtar! Längtar oxà till den bröllopsresa vi ska göra till Kefalonia i slutet av juli... Sà mycket att se fram emot:)!