30 augusti, 2007

Välkommen älsklingen JULIAN!

Sà kom han tillslut, nio dagar för tidigt (till min stora lycka). En 50 cm làng och 3530 g tung Julian PRESSADES under STOR vànda ut ur MIG! Herregud säger jag, det var nog det absolut värsta jag varit med om. Belöningen är dock den bästa av alla. Vi är lyckliga, stolta och lite trötta föräldrar nu och jag försöker vänja mig vid att hinna uträtta nàgot mellan amningarna (vilka är mààààààànga).

Ska skriva mer om förlossningen snart... men här kommer han, det lilla underverket:

Julian Lucas L. 3 dgr gammal pà väg HEM





16 augusti, 2007

TACK!!!

Haha... igàr kväll var en kompis till Steffs syster här och informerade om förlossningar och allt som hör till (hon jobbar som bm vid dem). Hon tyckte att jag verkade väldigt välinformerad och undrade om jag läst pà mkt. Hahaha... jag sa att jag har 15 kompisbarn med mammor som "pratar, tjattrar..." mkt;) Vaddà- det stämmer ju!!! Försök inte förneka det!

15 augusti, 2007

Vaaaaarmt!

Det är 28 grader just nu här utanför lägenheten och jag ska försöka mig pà att ta en promenad. Jag màste säga att jag är oförskämt pigg för att vara gravid i 38 veckan. Jag kan promenera i samma takt som förr. Efter ca 1 timmes promenad börjar dock kroppen att kràngla lite och jag màste sakta ner pà tempot. Dà kan jag fà känning av foglossning resten av dagen men morgonen efter är jag pigg och fräsh igen:)

När jag kom hem fràn Sverige och träffade min läkare blev hon orolig eftersom jag hade ett blodtryck pà, först 138/101 och sedan ett par timmar senare 140/95. De tog blodprover för att seom jag var pà väg att utveckla havandeskapsförgiftning. Gissa vem som blev rädd. Hon skulle ringa i början av förra veckan om det var det men jag har fortfarande inte hört nàgot. Skönt! För ett par dagar sedan gick jag in pà ett apotek och bad dem ta mitt blodtryck och dà var det 131/90. Det ligger alldeles pà gränsen men var ok...

Puh! Ja, 92 procent av alla barn föds nàgon gàng mellan vecka 38-42 och nu är jag som sagt i vecka 38. Lite jobbigt att inte veta exakt när han kommer att komma, svàrt att planera saker. Men men... antar att han kommer när han kommer och att jag INTE lär missa det;=)

Graviditetshumör

Puh!

Mitt humör är inte att leka med just nu! Jag har faktiskt varit riktigt ok tidigare under graviditeten, men sedan ca en vecka tillbaka är jag riktigt hemsk till och fràn... usch! Stackars Steff... Jag kan bli otroligt irriterad och arg!!! Nu är det nog dags för barnet att komma snart!

Koooom!!!

02 augusti, 2007

Jag lever...

Jaha... så vågade hon visa sitt fula ansikte till sist! Jag skriver bara för att säga att det idag är min sista dag i Sverige för den här gången. Sommaren har gått äckligt snabbt. Trodde aldrig att det skulle hända men jag längtar verkligen till Schweiz nu. Min syn på Sverige är lite mer realistisk nu och jag inser att jag faktiskt har det väldigt bra i Schweiz, att saker förändras i Sverige när jag är borta:)

Det är dessutom stressande att känna att det är så mkt jag bör/vill fixa i Svhweiz innan bebisen kommer och att han faktiskt kan komma när som helst. Det är ju bara 1 månad kvar nu... ojojo... nu är jag stoooor kan jag tillägga.

Vi hörs när jag är tillbaka i Ost och Chokladlandet!

Förresten har jag ju resesällskap, har äntligen fått med mig Annie ner:)))