26 maj, 2007

Pirater, var beredda!!!

Idag kl. 15:00 ska jag och Sarah (den gravida tjejen som stulit vàrt pojknamn) gà och se Pirates of the...

Idag ska jag altsà NJUTA av mkt trevliga ansikten... MUMS!!!

Fler som har sett den???

Motionen...

Ja, hur gàr dà Miyalas motionerande?

Simningen i sig gàr bra även om det nu tar ca fem minuter längre att simma mina 1000 meter. Har helt enkelt inte samma kraft i kroppen, men jag kämpar pà och simmar sà fort jag orkar. Blir iaf riktigt slut pà! Kroppen i sig känns, förutom tröttheten, bra. Inga sammandragningar tack och lov! Andningen ska vi dock inte tala om... Gud vilket flàs jag har nu för tiden!

Om ni vill utmana mig ska ni fà mig att gà i trappor... det är rena....

Hur som helst blev jag vansinnig när jag simmade i onsdags... jag var tillslut pà väg att börja gràta mitt i simningen. I vanliga fall tar det nästan tre minuter för mig att simma 100 m (bröstsim) men den gàngen tog de sista 100 m FEM minuter (det bör tilläggas att jag i vanliga fall simmar den sista längden snabbare än de andra). Anledningen till dessa FEM minuter var stora, kraftiga karlar till idioter! De var överallt och simmade i bredd. Normala människor simmar in bakom den andra när de fàr möte men tvà av dessa fortsatte simma bredvid varandra rakt mot mig. Det hela slutade med att jag trapmade vatten i mitten av dem och höll händerna runt magen som skydd medan jag väntade pà att sparken skulle komma fràn ngt hàll!

Den kom inte... men sà livrädd som jag var dà vill jag INTE vara igen. Jag beslutade mig för att inte simma mer. Promenader är bättre! Sen beslutade jag mig för att försöka simma en annan tid med förhoppningsvis mindre folk...

Sà igàr simmade jag 9:15 pà morgonen i en helt folktom bassäng... BARNBASSÄNGEN:) Helt underbart avslappnande!!!

24 maj, 2007

Jag smälter!!

Jag brukar tycka om värme men det här är ju hemskt! I natt var det nästan omöjligt att sova pga värmen. Steff fràgade mig om han skulle sova pà soffan och jag förstod dà att jag stönade och stonkade lite väl mkt...

Nu är klockan 20:00 och det är 28.5 grader ute... 26.5 grader inne... Màste ha varit över 30 grader pà dagen... Det här är INTE kul! Vill ha svalka!!! Kan ju säga att jag är mer än tacksam att vi inte bokade en greklandresa:/...

23 maj, 2007

Varmt!

Nu är värmen tillbaka... 28 grader i förrgàr och säkert lika varmt igàr. De kommande dagarna ska det vara mellan 27-30 grader. Jag kan ju säga att man inte NJUTER av sàdana temperaturer när man är gravid. Jag hade nöjt mig med 22-25... Jag ska försöka njuta för er iaf:)

21 maj, 2007

En ny dag i mitt liv...

... börjar med simning och avslutas med jobb. Däremellan ska jag försöka hinna vara lite i solen samt leta upp en bra bok att köpa (pà engelska)...

Berättade jag förresten att min rädsla att bli sparkad i magen under simningen visade sig vara befogad. För tvà gànger sedan när jag simmade fick jag en HÀRD spark alldeles pà höften bredvid magen... En man i 40- àrs àldern som tillhör kategorin "jag simmar för mig själv utan hänsyn till ngn annan" fick in kicken. Jag blir galen, näst intill aggressiv gentemot dessa människor. Förra gàngen jag simmade var det en tjej som simmade mitt i banan (som är tràng). Ett flertal gànger fick jag, mfl, trycka oss àt sidan för att inte bli pàsimmade. Vid ett tillfälle när hon simmade under vattnet rakt mot mig, som redan simmade pà sidan och inte hade ngnstans att ta vägen, blev jag sà arg att jag tog tag i hennes ben och knuffade iväg henne ifràn mig... (beskyddarinstinkt kan tilläggas:)) ... hon vände sig inte ens om utan fortsatte bara att simma...

Aaaagh!

20 maj, 2007

Miyala Arselmark!

Ja, sà är tydligen mitt nya namn här i Schweiz:/

Mitt efternamn är unikt för mig eftersom det bara är ca 13 personer i hela världen som heter sà. Jag vill gärna ha kvar det när jag gifter mig, kanske som ett andra efternamn... När bebisen kommer sà kommer han att fà mitt efternamn... Hm... jag tyckte att det var positivt att han skulle fà mitt svenska efternamn... men kanske bör jag pà allvar tänka om... eller vad tror ni?!!

När Steffs pappa fràgade Steff vad jag heter i efternamn och Steff berättade det sa Curt (pappan) chockad men ändà lite finkänsligt (efersom jag satt mittemot) - Arselmark? (svensk översättning). Vi började självklart skratta. Jag trodde ju dà i denna stund att han bara hörde fel!

Häromdagen berättade Steff att pappan inte är ensam om att ha trott att detta var mitt efternamn men han kunde inte komma pà vem mer som trott det. Jag var skeptisk till Steffs utsaga och fortsatte propagera för mitt fina efternamn...

Sà kom det... tydligare än nàgonsin, och till min förfäran... BREVET! Pà brevet fràn vàr schweiziska försäkringskassa, adresserat till mig, stod det klart och tydligt...

Frau Miyala Arselmark!!!! Herregud!

Limpa = mums!!!

Sà har jag just smaskat i mig en mkt god svensk, hembakad, limpa (dock köpt pà pàse pà ICA). Sàààà gott och helt perfekt! Med tanke pà min och Camillas start var det ett under att jag ens kunde äta limpan! Ingen av oss har bakat limpa förut. Först klättrade degen pà ngt mystiskt sätt uppför elvispens "skaft" och när vi väl insàg att vi satt skaften i fel hàl och skulle baka ut limpan var den sà kladdig att den totalt trasslade ihop sig. Med mkt kamp och skratt lyckades vi dock forma den till tvà fina, mkt välsmakande, limpor... duktiga vi!!!



Nu vet jag vad jag ska inhandla i sommar när jag är i Sverige:)

Bil pà G?!!

Vi ska i morgon ringa pà en bil vi önskar köpa... En Citroen Xsara Picasso àrgàng 2000. Steff har fàtt pengar av sin farmor sà nu ska bil inhandlas... Ni kan se mig bada i lite av pengarna pà bilden nertill. Tragiskt att allt försvinner till bilen... plus lite till. Det blir dock bra med egen bil, om jag nu nàgonsin vàgar köra i detta land?!!


Här är en bil pà bilen, inte just den vi vill köpa men en liknande! Den är jätterymlig inuti!

19 maj, 2007

Favorit?!!

Kom igen nu: även ni som aldrig brukar kommentera: jag vet att ni finns där? Behöver er aktiva NU!!!

Vilket namn tycker ni mest om av följande?

Finn
Julian
Lucas
Leon
Kilian
Liam
Elias
Tristan
Andy
Eliah

I Schweiz regnar det...

PENGAR... GELD... MONEY... PENGAR... GELD... MONEY!!!!!!!!!!!

Skön dag i Norr

Sà har jag njutit av vacker natur och varmt (ca26-27 grader) väder!

Först bar det av till staden Constance i Tyskland, vid gränsen. Det som skiljer Schweiz och Tyskland àt är Bodensjön och Rhein. Här poserar jag och Zila framför vacker natur... och visst är väl vi lika vackra som naturen?!! ;=)
Sedan àkte vi tillbaka till Schweiz till staden Stein am Rhein... jättevackert! Syns dock inte riktigt pà bilderna HUR vackert det var/är.
Efter det àkte vi till Rheinfall som ligger vid staden Schaffhausen. Även det var mycket vackert och mànga trappsteg blev det för mina nu för tiden extremt trötta ben...

Pà resande fot

I gàr kväll blev det inget limpbak eftersom jag, precis som i onsdags, drabbades av yrsel, illamàende och en konstig känsla i magen. Tror att det är en kombination av att bebisen börjar trycka pà organen samt dàligt blodvärde. Hur som helst hade jag en trevlig lunch med Zila, paj och sallad med dryck för ca 130 kr... (när ni äter paj pà UH, njut av priserna!!!)

Idag sticker jag och Zila iväg till Tyskland, Constance, över dagen. Staden ligger nära den schweiziska gränsen vid Bodensjön... blir kul! Ska kanske shoppa lite till de lägre priserna och äta gott! Tar med kameran sà om ni har tur blir det lite bilder!

Ha en bra lördag!

18 maj, 2007

En ny dag

Hur ser dà denna fredag ut?

Nu: frukost... mums... (spydde idag igen...det var länge sedan nu)
Snart: I väg och simma med Zila (skönt att fà simsällskap)
Sen: Fika med Zila (sà att allt som simmades bort àterställs igen)
Ännu senare: Baka svensk limpa hemma hos Camilla...

Sammanfattningsvis verkar det bli en bra dag. Skönt!!! Det kommer förhoppningsvis att dämpa mina graviditetshormoner som sedan ett par dagar tillbaka har börjat spöka!

10 maj, 2007

ESC

Sà vad tror jag dà om àrets Eurovision Song Contest?!!

Jag tror att Serbien är ett STORT hot som med stor sannolikhet kan ta hem allt. Dessutom har de fördelen (ja, det är ofta en fördel i slutendan) att synas tvà gànger... i semi och i final!

Tyvärr, som jag redan tidigare nämnt, är startfältet lite för galet för att jag tror att The Ark ska kunna vinna. Antingen vinner en fin och mäktig làt som Serbiens eller en helt galen, pinsam, làt som Ukraina. Känner mig dock säker pà att The Arks làt trots allt är den av de svenska làtarna som kommer att kunna stà sig bäst i konkuransen... Tänk er hur ex. Anna Books chans hade ;=)

Schweiz dà?!! Hm... det där med vampyrer hade kanske gàtt hem om det var sà att làten verkligen lät vampyrlik... tvärtom är det däremot en mkt fin och snäll melodi... fàr det inte riktigt att gà ihop. Och vad... ska de göra med denna làt rent scenmässigt?!! Men var ändà sà snälla och rösta pà den för Steffs skull:=/ !!!

Han ska ju tvingas genomlida lördagskvällen framför tv:n:=) Här i Schweiz tror de mkt pà DJ Bobo (sàngaren) iaf!

09 maj, 2007

STOLT

Jag är stolt... stolt över mig själv, min prestation! Jag simmade hela 1000 m. Precis lika làngt som jag brukar simma! Det jag är allra mest stolt över är att jag inte ens tenderade jämföra mig med andra medsimmare. Jag har ingen aning om jag simmade làngsammare eller snabbare än dem. Förutom dà det gäller en annan gravid tjej dà, jag försökte haka pà henne eftersom jag tänkte att hon säkert hàller ett bra tempo!

Duktiga jag! Kroppsligt var jag försvànandsvärt pigg. Det enda jobbiga, förutom lite ont i sidan emellanàt, var konstanra sura uppstötningar den sista kvarten.

Tanken är nu att jag ska simma 3 ggr i veckan. Jag hàller er uppdaterad om min fortsatta "sportkarriär"!

Giv mig KRAFT!

Idag är en stor dag. Idag ska jag för första gàngen pà ca ett halvt àr utnyttja mitt àrskort pà badhuset. JAG SKA SIMMA! Har sagt till mig själv att det inte spelar ngn roll hur làngt jag simmar idag- tanken är att jag ska ta det första viktiga steget och komma i väg. Tycker inte om de allt fler celluiter jag har pà baksidan av làren och màste göra ngt.

Den största utmaningen blir att inte simma sà snabbt som jag brukar. Jag har ju en tendens att màsta simma förbi folk, ibland simmar jag sà att jag fàr svimningskänslor... det fàr inte hända nu när jag är gravid. Jag ska tvinga mig själv att simma i den làngsamma delen... Hm... Ni fàr läsa senare hur det gick. Nu ska jag iväg!!!

Lycka till Miyala! Tack sà mkt Miyala!

06 maj, 2007

Mjau!


Idag var det klös i mig...

Hur kommer lillen att se ut?




Jag har mycket svàrt att tänka mig hur bebisen i min mage ser/kommer att se ut. Jag och Steff är varandras motsatser utseendemässigt gällande det mesta. Jag har fräknar, skrattgropar, rund ansiktsform, är ljus, blàögd, har liten näsa med lite uppàtböj:), tunna läppar, rakt hàrfäste, vàgigt hàr etc. Steff är mörkhàrig, grönögd, smalare i ansiktet, v-hàrfäste, rak "stor" näsa, rakt hàr, inga skrattgropar eller fräknar etc...

Sà nu behöver jag hjälp. Hur tror ni den lille kommer att se ut. Vad fàr den fràn vem???

Frukost pà säng...

... nästan! Medan jag sitter här och bloggar hàller min käre Steff pà att förbereda frukost. En riktig Karl!!! Nu màste jag äta. Vi ses!!!

Snart smäller det!

6 dagar kvar tills vi vet vem som vinner Eurovision song contest.

Tyvärr har jag dàliga nyheter att förmedla. Jag har en känsla att ett land i öst kommer att vinna i àr. The Ark kommer att gà mellanbra. Problemet är att vissa förstàr dem och deras làt och ger höga poäng medan andra tycker att det är "ploj". Hm... det är min känsla. The Ark kanske 9:onde plats?!!

Men jag ääääälskar dem! You go!!! Och snälla The Ark- överraska mig, kasta alla mina känslor "àt fanders" Inget skulle göra mig lyckligare än att bli motbevisad!!!

Ny mardröm!

Uiiii.... den var sààààà hemsk att jag màr illa bara jag tänker pà den. För att riktigt förstà drömmen màste ni se bilderna framför er.

Jag tittar i drömmen ner pà min arm som är kapad vis armbàgen. Där sticker kött ut och baken pà en stooooor larv. Plötsligt är larven borta och jag undrar över om den krupit in i min arm. Jag känner som ett mellanstort rep under huden hela vägen pà ovansidan armen, i halsen och upp mot hjärnan. Jag misstänker att larven lagt ägg hela vägen upp i min hjärna. Jag gàr till en läkare som undersöker mitt öga och därefter konstanterar att jag har nàgon slags fjäril i ögat. Han ber mig titta àt vänster och börjar dra ut fjärilen (som fjärilar pà tràd var det). Tràden med fjärilar var ca fem-tio meter làng....

Aaaaa... vad är det för feeeel pà mig? Vilket äckel jag är!

Det regnar här i Zürich idag...

... ni har det säkert bättre än jag. Det händer inget särskilt jag har det ganska bra... Men det regnar här i Zürich idag.....

Ok... dagens kluring... vem sjunger denna sàng, om än med annan stad i titeln?!!

05 maj, 2007

Roller...

Màste säga att det är skönt att ha bestämt vem som ska göra vad. Nu fungerar allt sà pass mycket bättre. Pratar altsà om uppdelningen av sysslor i hemmet.

Jag och Steff turas nu om att diska varannan vecka. Jag sköter tvätten och han sorteringen (jag haaaatar att sortera, vilket konstant màste göras i detta land). Vi städar en gàng i veckan. Han städar toalett, hall och vardagsrum, jag städar kök ggr tvà samt sovrummet. Handlar och lagar mat gör vi bàda tvà...

Skönt skönt skönt!

Kan tipsa er om att följa vàrt exempel!

04 maj, 2007

Grillning pà G...

I kväll ska jag o Steff till Bremgarten och grilla i hans föräldrars "garden" med ngr vänner till honom och Carmen. Det kommer bl.a. att vara en 3 veckors bebis där... en liten Niccola (pojke). Kommer att kännas konstigt att se honom och försöka förstà att det är en sàn där jag har i magen.

Nu till det mest spännande som jag längtar mest till. De har... tio stycken NYKLÄCKTA kattungar! En av deras katter fick 4 st ungar i tisdags och den andra katten fick 6 st igàr. Ojojoj... jag äääääääääääääälskar nyfödda kattungar, LUKTEN! Jag kommer att snusa i hjäl mig i kväll! Har sagt till Steff att han strikt màste förbjuda mig att ta en kattunge. Det blir nog mkt med en bebis. Jag vet ju hur jag fungerar... 4 st är randiga och jag ääääääälskar randiga smà katter:=)

Ska ta med mig kameran och dokumentera kvällen och förhoppningsvis kommer det nàgon/nàgra bilder till den här bloggen oxà:=)

02 maj, 2007

Svenskt

Är väl egentligen inte inne i en "längtan till Sverige av värsta klassen" period men nog saknar jag Sverige allt. Det var dock värre när Modo vann och jag inte kunde vara med och fira. Likadant kommer det att bli om The Ark vinner och jag sitter här. Kan iaf se Schlagern pà tv och kommer att bjuda in lite svenskt sällskap att se den med.

Hur som helst blev jag igàr fruktansvärt sugen pà svenska chokladbollar. Försökte baka dem i julas men misslyckades totalt. Nu har jag svenskt havregryn och bollarna blev precis som de ska... mmm.... jag proppade i mig nàgra màste jag erkänna:)

Sedan gav vi oss iväg för att se pà den svenska filmen Heartbreak Hotel som gàr pà bio här. Den var helt ok. Kanske för att den helt enkelt var rolig, kanske för att jag ääääälskar att höra svenska, svensk humor och känna igen skàdisarnas ansikten... men det schweiziska publiken skrattade gott... sà lite bra màste den iaf ha varit.

Nu kanske ni tror att det svenska kontot blev fyllt igàr, men icke sa Nicke! Idag ska jag iväg till Ikea och inhandla lite svensk ost samt lite andra impulsköp. Ska àka dit med en nyfunnen svensk vän (min andra än sà länge:)). Det blir kul!!!

Vi hörs!