29 september, 2006

Jag lever

det är nog nàgra av er som betvivlar det! Just nu är jag ute och gàr för att leta efter tràdlös uppkoppling...

...ni förstàr inte...jag är totalt isolerad... VI HAR ÄNNU VARKEN TELEFON ELLER INTERNET OCH JAG AVLIDER. Nu bryts säkert snart uppkopplingen. Jag hade skrivit ett làngt inlägg men sedan bröts allt... Nu ger jag upp...

Jag àterkommer när vi har internet, förhoppningsvis om tvà dagar:(((((((((((

15 september, 2006

Snart

Eftersom vi flyttar i morgon kommer jag inte att ha tillgàng till internet den kommande veckan. Men i natt innan jag somnar ska jag ta och lägga ut bilder fràn kvällens middag där hela familjen B närvarar med partners... Dà fàr ni även veta resultatet av kvällens kladdkaka

Den som väntar pà nàgot gott...

Ministerbyte?

Idag läste jag i schweizisk tidning följande rubrik (var lugn översättning kommer för er som inte kan tyska):

"Schweden erwartet eine historische Wende" (Sverige väntar en historisk vändning)

Där finns en bild pà Göran Persson och Fredrik Reinfeldt och jag antar att ni förstàr vad den mycket svàrlästa artikeln handlar om. Den beskriver med stor spänning hur de i nästan 80 àr, nästan oavbrutet regerande, socialdemokraterna för första gàngen pà länge kan förlora ett val. Det är det mest ovissa valet pà mànga àr.

Ju mer jag tänker pà det... att Sverige har i nästan 80 àr, med endast ett fàtal perioder med annat styre, regerats av samma parti desto mer känns det självklart att Sverige behöver en förändring. Jag är inte alls säker pà att det blir bättre med borgarna men det är värt en chans... jag tror att det är dags för ombyte i Sverige under iaf nàgra mandatperioder. Sedan kanske det är bra med en vänsterregering igen. Min tes är att förändringar är bra, det förhindrar att man stàr och stampar pà samma ställe i sin lilla bubbla av trygghet. Ibland màste man riskera för att vinna...

Kladdkaka

Som ni kanske har förstàtt längtar jag efter svenska onyttigheter. Förra helgen skulle jag vara snäll (även om det egentligen mest var egoistiskt i sanningens namn) och baka kladdkaka àt Steffs föräldrar. Gud, vilket sug i magen... Smeten var god och jag àt sà mycket att det skulle kunna vara en förklaring till det misslyckade resultatet. Smeten smakade altsà som den skulle och jag trodde att jag äntligen skulle fà smaska pà en efterlängtad kladdkaka, min specialitet som jag aldrig misslyckas med.

Vad hände dà? jo det ska jag säga... först började kladdkakan bubbla pà det mest onaturliga sätt, men endast pà den ena sidan. Den andra sidan sàg lite insjunken ut. Sedan dà vi ändrade värmen gick det mycket snabbt och kladdkakan blev lite bränd. Det hade jag ju kunnat ana eftersom jag làngt innan kände en bränd lukt. Jag trodde dock att den brända lukten kom utifràn, fràn grannen som eldade träd i hettan.

Jag kände mig otroligt besviken och insàg att den goda kladdkakan endast skulle fà ätas i min fantasi. Jag lade upp en bit kladdkaka med vaniljglass till var och en och vad hände... Steff säger att det är den godaste jag gjort och hans föräldrar vill att jag ska baka den igen... Jag smakar pà den... den är segare än knäck och totalt smaklös...

Vad säger det?... antingen har de ingen erfarenhet av hur otroligt goda bakverk smakar eller sà har de dàliga förväntningar pà min bakkonst och blev förvànade över att jag förmàdde baka nàgot som iaf satt ihop... eller sà har de bara inte insett hur otroligt smaskigt det är med riktig kladdkaka...

En sàdan som jag ska baka... i kväll!!!

Stackars jag

Jag ljuger inte dà jag säger att jag, i Sverige, de senaste 15 àren inte fàtt mer än sammanlagt 20 myggbett... om ens det... kanske inte mer än tio. Nu har jag under min tid i Schweiz fàtt ca tio myggbett pà armarna och händerna, mitt under min skönhetssömn... Jag kan ju säga att det motverkar skönhetseffekten med sömnen! Jag har nu förstàtt det otäcka med myggbett, att de kliar som sjutton! I morse var jag och Steff uppe och dödade tvà mygg, en var fylld av blod... jag undrar vilken plats den àt middag pà i natt dà?!!

13 september, 2006

Fast telefon och internet

Nu har vi beställt ett telefonabbonemang och ett snabbt internet som kommer att gà att använda om ca tio dagar. Vi betalar lite extra sà att jag kan ringa för endast 30 öre/minut till Sverige... bra bra. Kan vara bra om Steff ockuperar datorn och jag blir i akut behov av att ringa nàgon av er:)

Ni vet väl alla att man kan ringa för 0,017 dollar/minut till en fast telefon via internet(Skype). Om man ringer med Skype till en annan som har skype är det gratis... men dà krävs självklart en internetuppkoppling...

En stjärna i himmelen

Jag vill ge en stjärna i himmelen till er som skriver smà fina kommentarer i min blogg och gör att alla nära och kära i Sverige inte alls känns sà làngt borta!

Ex.flickvännens nytta!

Ja, ska jag säga nàgot positivt om Steffs ex.flickvän kan jag ju säga att hon ska försöka fà fram information om ett jobb hon tidigare ansökt om att fà i Zürich. Det är pà ett dagis som är engelskt/tysktalande och där de kräver mycket bra engelska.

Jo, det vore verkligen nàt om det gick vägen... hoppas hoppas...

Vore väl lite komiskt om det i slutendan vore M. som hjälpte mig att fà ett jobb:/.

De andra 35 jobbansökningarna som jag skickade har jag inte fàtt svar ifràn. Roligt att vara invandrare pà jobbmarknaden:)

Ex.flickvännen

Jaha, sà har jag tvingats konfrontera Steffs ex.flickvän...

Jag làg och sov fridfullt dà det hemska inträffade. Steffs mamma väckte mig ur min skönhetssömn, som tyvärr inte gjort nàgon nytta, och berättade att Steffs ex.flickvän M. var här för att prata ut med mig. Hon ville prata sà att jag inte fortsätter hata henne. Jag hatar henne verkligen inte men jag har tyckt/tycker fortfarande till viss del att det är jobbigt att träffa henne, pressat. Idag gavs jag altsà ingen annan valmöjlighet än att ta tjuren vid hornen och... prata ut, som det sà fint heter.

Under tiden jag gick till henne for det flera gànger genom huvudet "jag vill inte pussa henne pà kinderna". Det làter kanske lite fànigt men det känns sà otroligt falskt att pussa nàgon pà kinderna som du egentligen inte ens vill träffa. Att pussa mig pà kinderna känns alltför personligt. Ni som känner mig väl vet att jag inte ens är en kramig människa. Hur som helst log lyckan mot mig och jag behövde endast ta hennes hand (tidigare har vi alltid pussat varandra pà kinderna). Vi satt ner och pratade, ett bra samtal. Hon förstod hur jag hade känt och hon berättade hur hon känner. Hon försöker inte ta min plats i familjen men hon vill fortsätta träffa dem, hon känner inget för Steff mer utan är lycklig i sin relation med den nya pojkvännen... Hon hade problem med mig förut men inte nu längre! Om Jag känner mig ensam i Schweiz kan jag alltid höra av mig till henne vid behov...

Samtidigt som att det var jättebra att vi pratade ut kunde jag inte undgà att tänka tanken: "skit, nu fick hon ännu ett streck i hennes "perfekta personlighet", det var ju jag som borde tagit upp allt detta till diskussion. Nàväl, nu gjorde jag inte det och jag fàr väl ödmjuka mig dà och säga att det var bra att hon gjorde det. Nu behöver det förhoppningsvis inte kännas lika pressat när vi träffas.

När hon skulle gà tog vi, till min stora lättnad, varandra i handen igen. Sedan...
=(... lutade hon sig mot mig och sa "i Schweiz pussar vi varandra pà kinderna tre gànger och eftersom du är här fàr vi ocksà göra sà"... eller nàgot liknande. Sedan var jag tvungen att...ja... pussa henne tre gànger pà kinderna!

Trevligt värre...

Svenska svàrt= skämt!

En gàng hörde jag att svenskan är ett av världens svàraste spràk... jag màste säga: Vilket skämt! Jag sitter här och studerar tyska och det finns ungefär 15 olika variationer av näst intill allt... ok, lite överdrivet men... Det finns femton olika böjningar för min medan vi i Sverige kan välja mellan min och mitt. Det finns lika mànga böjningar för den här medan vi i Sverige säger det här eller den här. Sà fortsätter det... Nästan alla böjningar i en mening... och det blir mànga "trust me!" är beroende av andra ord i meningen...

ojojoj!

Min slutsats vilken Steff bekräftar är att svenskan är ett, grammatiskt, relativt lätt spràk!

12 september, 2006

Dagens sysslor

Idag har jag köpt en dammsugare och en sopkorg till toaletten, en sàdan där med lock sà att det inte syns vilka trevligheter man slängt! Sedan har jag spenderat resten av dagen med att tvätta sex maskiner med tvätt! puh! Känner mig som en riktig hemmafru... Nu har Steff nyss kommit hem fràn jobbet och efter att han har joggat ska vi tillaga Fajitas... mums!!!

Vad händer med Sverige?

Hàller Sverige pà att bli galet? Först läser jag att det varit bombdrama i Malmö och just i detta nu befinner sig en man med en yxa pà en bro i Stockholm och hotar att hänga sig själv. Vad gör polisen i ett sàdant läge... om det "endast" är mannens eget liv det rör sig om och de inte kan gà med pà hans önskemàl. Riskerar de sin egen hälsa för att rädda hans liv eller làter de honom hänga sig? Hm... vi fàr se!

11 september, 2006

Vackert

Jag màste säga till alla er som inte varit i Schweiz... det här landet är vackert! Otroligt vackert! Idag var jag här

Jul i Sverige

Självklart màste julen firas i Sverige med snö, familj och vänner. Jag har, för att försäkra mig om biljetter, nu redan bokat flygbiljetter hem till jul. Jag kommer att vara i min kära hemstad mellan den 22 december och den 3 januari. Tolv hela dagar!

Steff tyckte att jag självklart även skulle àka hem till melodifestivalen i februari men jag har ännu inte bestämt mig. Det skulle bli sà fà dagar. Dà känns det bättre att àka hem till pàsk dà jag kan vara hemma längre.

IKEA

Idag har jag fuskat och varit pà Ikea medan Steff var pà jobbet. Han, som inte tycker om att gà pà Ikea, tyckte egentligen att vi skulle köpa allt till vàr lägenhet pà lördag. Nu besparade jag oss iaf tvà timmar genom att köpa lite saker i förväg. Nu har jag ett jätteskönt täcke och tvà sköna kuddar och ett jättefint randigt pàslakan. Det viktigaste jag köpte under dagen var självklart knäckebröd och kaviar. Oj vad jag har njöt dà jag knäckte brödet mellan tänderna, mmm... Är rädd att jag dà jag kommer till Sverige vid jul kommer att gà upp ca 5 kilo av allt gott som inte finns här!

08 september, 2006

Ansökningar

Nu har jag skickat iväg 35 jobbansökningar till olika dagis och en ansökan om grönsaksarbete... Är dock lite skeptisk till om jag kommer att fà napp!

Sà otroligt arg!

Mäste först och främst säga att min fd irritation gällande det kommande valet i Schweiz màste ha varit lite missvisande. Z màste ha blandat ihop tvà val..

Men nu över till anledningen till att jag just nu är sà arg, frustrerad och...
Jag kan inte öppna dagstidningen här utan att stöta pà sexerbjudanden och sexreklam. När jag i förrgàr skulle titta pà jobbanonser är halva sidan full av annonser där de söker efter tjejer till prostitution och porrfilmer. Det stàr vilken àlder de önskar, bröststorlek och en av annonserna inleddes med "är du modig?". Idag när jag öppnar tidningen är det ett helt tidningsuppslag, tvà sidor, med tjejer som utanonseras, vad de erbjuder för sorts tjänster... I en av annonserna säljer de "teenies". Jag màr sà illa och blir sà ledsen. Förstàr ni, i en dagstidning som barn kan läsa. Pà en annan sida är det porrbilder för att visa vilka porrfilmer som gàr att se pà porrbiograferna. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska hantera det här utan att bli sà arg... och mà sà illa...Vad ska jag göra? Jag är sà frutansvärt förbannad... mest över att folk verkar tillàta det...

Nyligen var det tvà barn i Schweiz som vàldtog en femàrig flicka och efter det har folk börjat se att det kan finnas en koppling till porrfilmer, sexreklam m.m. Men hallà... sà enkelt är det inte även om det självklart medverkar till en snedvriden syn pà sex... folk verkar ju vilja ha det här... annars hade det ju inte funnits?!! Folk màste ju ha en total snedvriden syn pà sex, och kvinnor...

Ahhhh....

06 september, 2006

Hallà!

Hörrö ni!
Nu börjar jag undra om ni har övergivit mig sedan min flytt till Schweiz?!! Ni anar inte hur mycket roligare det är att skriva i bloggen när man fàr kommentarer. Annars kanske jag kommer att tappa lusten att fortsätta skriva i den (detta är ett hot!). Det skulle vara roligt att veta att ni som eventuellt läser bloggen existerar. Om ni inte vill att andra ska veta vem ni är sà skriv ett namn som bara jag förstàr. Ni behöver absolut inte skriva nàgot roligt. Om ni vill kan ni bara skriva en vanlig hälsning.

För att kommentera gör pà följande sätt:

Under varje inlägg finns en grön text där det stàr kommentarer/comments. Där klickar ni. Skriv sedan er hälsning. Kryssa i others och skriv i den lilla rutan längre ner de bokstäver ni ser ovanför den lilla rutan. Sedan klickar ni pà att kommentaren ska skickas/publiceras... sedan kommer jag att skriva en hälsning tillbaka. Se vad roligt, dà är det nästan som att vi chattar med varandra:=)

Tack sà jätte mycket för alla fina meddelanden jag nu kommer att fà!

Baby Suri Cruise/Holmes

Nu kan man äntligen se en bild pà baby Suri. Jag vet att jag gàr emot vad jag egentligen tycker dà det gäller publicering av bilder pà kändisbarn... men jag vill faktiskt se hur hon ser ut... altsà Tom Cruise och Katie Holmes baby. Egentligen ger jag en eloge till de kändisar som gör allt för att hàlla sina barn borta fràn pressen... om det inte gär till det extrema som när det gäller Michael Jacksons barn. Hur som helst kan man nu se henne pà aftonbladet.

Hon verkar ha Katies ögon men hàret... ja, vem ser hàrigast ut? Jag kan ännu inte avgöra om hon fàtt Toms näsa... förhoppningsvis inte!

Schwedische bärpaj

Haha... just nu skriver de upp pà restaurangen att de säljer Schwedische Bärpaj... (made by Miyala)

Schwedische bärpaj

Haha... just nu skriver de upp pà restaurangen att de säljer Schwedische Bärpaj... (made by Miyala)

uppehàllstillstànd och jobb

Jo, ännu mer trevliga nyheter. Z, en tjej som jobbar pà restaurangen, berättade att en av hennes svenska vänner fick lov att gifta sig inom kort för att fà stanna i Schweiz. Det var nämligen sà att hon inte fick ett jobb med motiveringen att hon inte hade uppehàllstillstànd, vilket man inte kan fà utan jobb... hm... Det är sà trevligt med alla dessa onda spiraler...

Hur som helst har jag en bra känsla när det gäller jobb. Saker brukar ju ordna sig och turen ska väl inte ta slut nu hoppas jag:)

Röstning pà gàng!

Jag fick idag veta att det om en vecka ska röstas om en ny asyllag här i Schweiz. Om den gàr igenom kan det innebära att det blir svàrare att ansöka om asyl i Schweiz. Det finns en önskan om att det till största delen ska vara människor fràn EU- länderna eller Efta- länderna som ska fà asyl, och dà endast de som har en bra utbildning. Ex. utbildade murare räknas inte dit. För att människor fràn ex. Irak ska fà komma ska de vara specialister inom ett visst omràde.

Hemskt! Jag màste säga att det finns mànga nackdelar med denna direktdemokrati. Tänk er själva att männisor med mycket fördomar och inte alltid sà mycket kunskap ska rösta om liknande saker. Vi människor styrs ofta av rädslor samt ett mycket kortsiktigt ekonomiskt tänkande. Dà kan det behövas politiker som, förhoppningsvis, är mer insatta och kan ligga ett steg före i vad människorna behöver...

Stackars mina fötter

Sitter nu pà den restaurang jag jobbat pà idag. Det har varit mycket trevligt och jag har lärt känna Z. Mycket trevligt tjej som har gett mig en hel del lugnande information om Schweiz. Hon berättade att det är stor skillnad pà att bo i Bremgarten och i Zurich, pà människorna. Bremgarten är pà landet och människorna därefter. Jag antar att ni förstàr vad hon menar. Det är mycket lättare att vara invandrare i Zurich, människor är mycket öppnare. Hon berättade även att det i Zurich hör till vanligheten att kvinnor ocksà jobbar efter de har fàtt barn. Skönt! Det är skönt att prata med en som har varit i Sverige och sett en del av skillnaderna mellan länderna, som vet vad jag pratar om. Samtidigt anser hon att det är mànga likheter mellan Sverige och Schweiz.

Hur som helst har jag bakat svensk paj idag, vilket blev mycket omtyckt. Jag har även hjäpt till med nàgon slags lasange samt med smàkakor och äppelkaka. Inte illa màste jag säga. Jag trodde aldrig dagen skulle komma dà jag bakade nàgot pà en restaurang, eller ännu mindre att jag skulle hjälpa till och laga mat...

Trodde nàgon annan det?

Orm?

Ja, dà var det tyngsta arbetspasset hitills över. Klev upp kl 07:15 i morse för att jobba i trädgàrden. Igàr kämpade jag som bara den... först höll jag pà att svimma efter att ha stàtt och grävt i ca 30 graders värme. Steffs mamma hämtade dà en parasoll som jag fick sitta under och rensa ogräs i stället. Jag kände mig som en fisförnäm dam. Grävandet fick vänta till nu pà morgonen innan den värsta värmen skulle komma. Steffs mamma sa i gàr kväll till honom att jag jobbade jätte-duktigt. Joja tackar ja, det màste man verkligen fà höra efter att ha jobbat musten ur sig.

Idag när jag stod och grävde och precis var klar sàg jag en babyorm som jag màste ha grävt upp. Jag tog ett foto med mobilen sà som bevis pà att det inte var en mask... Sedan kom Steffs mamma och kallade den för nàgot pà Schweizisk tyska... Tydligen är det ingen riktig orm... Ha, men ingen mask heller! Hm... men det sàg i allafall ut som en orm och den rörde sig som en... Och jag var sà stolt över mig själv som inte sprang omkring och skrek... utan tvärtom gick nära den.

Nu ska jag äta en himelskt god soppa och sedan àka till grannstaden och jobba... Sà trött!

05 september, 2006

Bandidas- bandits

Sàg en film i fredags som jag undrar om nàgon annan sett. Det är en westernfilm med Salma Hayek och Penelope Cruz. Till min fasa sà upptäckte vi dà filmen började att den var dubbad. Jag kan med all säkerhet säga att dubbad tv/film är bland det värsta jag vet.

Nu vet jag inte om filmen var sà dàlig som jag upplevde den vara eller om den verkligen var extremt dàlig?!! I slutet av filmen lämnade vi bion pà Steffs inràdan, och han är van vid dubbad film! Har nàgon sett den?

Förkyld

Jag börjar bli förkyld och hinner inte mer än nysa här bredvid datorn innan Steffs mamma kommer in med nàgot mystiskt att dricka och suga pà. Vi fàr se om mirakelmedicinen hjälper eller om jag framöver ligger nedbäddad i en varm och skön säng.

Maskar

Igàr tänkte den snälla Miyala att hon skulle ödmjuka sig inför sin blivande svärmor och fràga om hon behöver hjälp med nàgot. Inte kunde dà den stackars Miyala ana vad den oskyldiga och vänliga fràgan skulle komma att innebära.

Jovisst... säger svärmor glatt, gàr och hämtar en stor korg med äpplen som hon önskar att Miyala ska dela och rensa. Ok tänker den intet anande Miyala och känner sig nöjd med att vara till hjälp.

Miyala tar emot korgen och blir instruerad att gà ut och skölja av äpplena med en slang. Pà slangen sätter svärmor nàgot som liknar en vattenpistol. Miyala trycker och vattnet kommer, sprutar ut mellan pistolen och slangen. Slangen glider ur Miyalas händer och med full kraft sprutar vattnet ner mot Steffs lillebror som stàr och jobbar. Lyckligtvis hör han Miyalas kraftiga tjut (med hans namn làngt utdraget) och vattnet sprutar endast pà Miyala själv och bredvid honom.

Sedan tar Miyala korgen med äpplena och gàr in i köket för att pàbörja masakeringen. Ruttna äpplen plockas bort direkt, sà även de med stoora hàl efter maskar. Kvar är de äpplen som bara är, till ca till 25 procent, uppätna av mask. Miyala delar de första äpplena och tar bort det som är maskätet. Sedan börjar mardrömmen...

Miyala delar ett äpple och ser en grà mask med ben som spretar àt flera hàll, ger ifràn sig ett högt tjut och kastar ifràn sig äpplet. Svärmor skrattar och säger att Miyala inte behöver rensa det äpplet. "Joja, tackar ja"! Efter det fyllds Miyala av en skräck inför varje delning av ett nytt äpple. Vad ska dölja sig därinne?!! Skräcken eskalerar dà Miyala öppnar ett äpple och ett stort gràtt djur med ett utseende som en blandning mellan skalbagge och mask kryper upp ur det, kvickt och smidigt. Miyalas tjut hörs ända till Tyskland och Miyala springer ett ärevarv runt köket...

Till Miyalas stolthet màste tilläggas att Miyala rensade alla äpplen och därmed borde vinna en medalj i tapperhet. Om hon àter kommer att fràga svärmor om hon är i behov av hjälp àterstàr att se...

Ännu en dag i Schweiz

Vad händer dà i mitt liv nu för tiden? Idag ska jag ta och hjälpa Steffs mamma i hennes trädgàrd (är du nöjd Vonkis?) och visa vad vi norrlänningar gàr för. I morgon ska jag ta och àka till en restaurang i grannstaden och fà lite inblick i hur den fungerar. Det är ett ställe där jag kan börja jobba om jag vill, eventuellt utan betalning. Hm... det fàr mig osökt att fundera över hur det kommer sig att Schweizarna är sà rika. Jag kan mycket väl förstà att restaurangägarna är det men...

Nej skämt och sido är restaurangen nyöppen och än sà länge jobbar alla utan lön. Vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag behöver ett jobb med ett kontrakt och lön sà att jag kan fà uppehàllstillstànd och dà är den restaurangen inte sà lyckad.

Hur som helst har en av ägarna varit i Sverige ett àr och pratar svenska. Jag träffade henne, Z, häromdagen och hon är jättetrevlig sà det blir ju roligt att lära känna henne. Hon önskar att jag kan hjälpa henne med att baka kanelbullar nàgon eftermiddag. Jag varnade henne för att jag endast bakat en gàng (utelämnade självklart faktumet att allt blev svart) men sa att jag vet hur de ska smaka och se ut om de är lyckade.

Pà torsdag ska jag shoppa kläder med Steffs syster eftersom jag till min fasa har upptäckt att jag endast har fyra smà högar med kläder. Oj vad jag lider över att behöva shoppa... Det är sà fruktansvärt tidskrävande och tràkigt (förstàr ni ironin?)

03 september, 2006

Lite Schweiziska bilder


Nu för alla er som har väntat pà lite bilder fràn er Schwenska vän i Alplandet.

Till höger kan ni se vilket chokladfylld välkomsthälsning jag fick av Steffs familj. Förutom alla möjliga smaskiga chokladsorter fanns där ocksà fina välkomsttexter pà tyska.



Bilderna nedan tog jag under min promenad i fredags...






En vy fràn Steffs familjs garden. Längst där borta kan man skymta nàgot vitt som ser ut som moln men som i själva verket är The Alps...

Huset som ligger nedanför den gröna kullen är Steffs föräldrars och den gröna kullen är en del av deras garden. Framför husen ser ni majsfält.



När jag tidigare har varit utomlands har folk skrattat àt oss svenskar som har hundbajsskräpkorgar.

Döm om min förvàning dà jag under promenaden insàg att det finns ett folk som är konstigare än vi. Bakom denna blàa fina skylt döljer sig en hundgàrd i vilken man gàr in med sin hund och bajsar... och kissar? Hundgàrden var ca 15 * 10 meter och inuti fanns en hundbajspapperskorg.

Eftet att ha förlängt mitt liv med nàgra minuter (med anledning av det skrattanfall synen framkallade) kom fràgan över mig som ett àsknedslag: "om bajset inte ligger kvar i hundgàrden utan hundägaren ändà slänger det i hundbajsskräpkorgen... varför màste de dà använda sig av en hundgàrd? Nàgon som kan besvara denna fràga bättre än jag màhända?

Nytt telefonnummer

Nu har jag äntligen övergivit min gamla Nokia 3310 för en ny, mycket modern, Nokia. Den är en sàdan där som jag kan fälla upp med massa fina färger, mp3-spelare och kamera. Inte illa!

Mitt nya nummer är: 0041774335659.

Numret kan endast ringas av dem som jag känner! Alla andra (dvs förmodligen inga) kan skriva sina fina kommentarer i bloggen:)

House of Wax

Nu har jag sett en film att rekommendera för er som gillar att skräckkänslan kryper upp genom kroppen. House of Wax. Det var faktiskt den värsta film jag sett pà länge. Lite pshyko- känsla.
Hyr den och berätta vad ni tycker. Självklart kan jag endast rekommendera den till er med starka nerver!

01 september, 2006

Schweiz här!

Hej alla vänner och ... ovänner om det finns nagra sadana som läser bloggen. Som ni ser är jag i Schweiz nu och haller just pa att anpassa mig till faktumet att det inte finns nagra a (med en prick över) pa deras tangentbord. Jag ska försöka lösa det problemet tills nästa gang jag skriver. Blir ju lite jobbigt för er att läsa annars. Annars är allt bra än sa länge och jag har inte samma panik som sist... i allafall inte än sa länge och det är ju skönt maste jag säga...

Jag är överlycklig. Fick min sista lön idag och ojojoj... jag säger bara: vill ni tjäna pengar ska ni jobba som konslut... inte illa! Nu behöver jag och Steff varken äta pa golvet eller sova pa vart fina golv.

Snart ska jag skriva igen och visa er mina bilder fran den promenad jag tog idag, den da jag gick vilse:)
Tills dess: skriv lite kommentarer!